Elk kind een zwemdiploma

Nieuws

Elk kind een zwemdiploma

Olrik zwemdiploma

5 partijen slaan de handen ineen!

Zwemlessen voor kinderen van minima

Kinderen van ouders met een laag inkomen uit Wageningen kunnen nu de zwemdiploma’s A, B en C halen tegen een beperkte eigen bijdrage. Dit geldt voor kinderen van 6 jaar.

Daarnaast kunnen in 2022 kinderen van 7 t/m 12 jaar die nog geen zwemdiploma hebben de diploma’s A, B en C alsnog behalen.

Stichting Olrik, gemeente Wageningen, Sportfondsen Wageningen, Solidez en 'het ik doe mee fonds' hebben de handen ineen geslagen om dit initiatief mogelijk te maken.

De initiatiefnemers: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en veilig kan opgroeien. Wanneer kinderen niet goed kunnen zwemmen kunnen onveilige situaties ontstaan, en worden kinderen mogelijk uitgesloten van bijvoorbeeld zwemfeestjes.

Met het project ‘Ik Zwem Mee’ maken we zwemlessen ook toegankelijk voor kinderen die opgroeien met weinig geld, zodat iedereen zwemdiploma’s kan halen!”.

Gezinnen met een inkomen tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm kunnen gebruik maken van dit aanbod. Op www.ikzwemmee.nl is meer informatie over de voorwaarden en de aanmeldprocedure te vinden.

Vanmiddag hebben alle partijen in het zwembad hun handtekening gezet onder het convenant.

Geïnteresseerden kunnen zich ook melden bij De Chipshop in Wageningen of via eerdergenoemde website!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.