Sportfondsen Wageningen 65 jaar!

Nieuws

Sportfondsen Wageningen 65 jaar!

Zwemvaardigheid - extra.jpg

1957 - 2022 Zwemmen en sporten in Wageningen

Sportfondsen Wageningen 1957 - 2022

Een bijzonder jaar, een jaar waarin Sportfondsen Wageningen BV al 65 jaar onderdeel is van Wageningen. In 1957 is de basis gelegd voor deze lange relatie met de Gemeente Wageningen aan de Rustenburg. Destijds een supermodern zwembad, voorzien van allerlei faciliteiten zowel binnen als buiten. Sinds 1998 is Zwembad de Bongerd niet meer weg te denken aan de Bornsesteeg, direct gelegen naast het campus terrein. Ruim 100000 kinderen hebben wij in al deze jaren watervrij mogen maken en laten slagen voor hun zwemdiploma. Met ruim 180000 bezoekers, allemaal met hun eigen sport in het water, dragen we in grote mate bij aan het welzijn van de inwoners van Wageningen en omgeving.

We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we uniek zijn in de regio, diverse mooie activiteiten hebben georganiseerd, kruisverbanden hebben gelegd met andere sportaanbieders en instanties met als doel mensen te laten bewegen.

Met een Dive-in cinema, het grootste waterspektakel ooit, Sam sportweken, bijdrage aan de sportolympiade en nog veel meer, mogen we ons onderscheidend noemen in de branche. We spelen in op de laatste trends en ontwikkelingen, dragen bij aan een duurzaam milieu, zijn trotse bezitter van het bronzen certificaat in onze horeca en investeren in duurzame oplossingen in het zwembad zoals bijvoorbeeld led verlichting en een nieuwe zoutelektrolyse installatie.

Tevens faciliteren wij voor tal van verenigingen en partijen de accommodatie om ook voor bijvoorbeeld de Watervrienden en Zwem en poloclub de Rijn hun leden ruimte te bieden om te komen zwemmen. Ook voor de WAAG, een vereniging voor mensen met een beperking is het zwembad meerdere keren per week een plek waar men elkaar ontmoet.

Sportfondsen Wageningen staat middenin de samenleving en dat willen we ook graag blijven! De komende periode gaan we ons daar hard voor maken, worden er plannen gemaakt voor renovatie, verduurzaming en op welke wijze Zwembad de Bongerd weer toekomstbestendig kan worden gemaakt.

De komende maanden staat er veel te gebeuren, zo nemen wij u mee in de historie van de Wageningse zwembaden, blikken we terug op de hoogtepunten in ons 65 jarig bestaan, komen er leuke activiteiten en evenementen aan en gaan we er (als de maatregelen het toelaten) een mooi feestjaar van maken!

Vier jij het met ons mee?

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.